Фирма основач


Трговско радиодифузно друштво 24вести ДООЕЛ Штип

основано од 24 Кабле ЛЛЦ Линц, АвстријаСопствеништво


Роберт Димитров
( повеќе детали )Директор


Јасминка СтојановскаУредништво


Главен и одговорен уредник

Гоце МихајловскиЗабелешка


Сопственикот на сателитската телевизија 24 вести е австриска фирма за која тимот на Медиа Педиа не најде со што се занимава и која е нејзина главна дејност.

Сепак, во јавноста се знае дека основач на оваа телевизија е Роберт Димитров, како што и самиот се претставува.

Оваа телевизиска станица за кратко време успеа да се пробие на медиумскиот пазар. Таму работат голем број поранешни вработени од сега згаснатата А1 телевизија, а програмата е претежно информативна, препратена со дебати и со емисии.

Во јавноста оваа телевизија важи за една од ретките која известува неутрално и балансирано за политичките случувања.  Документи


24vesti_1 24 vesti_2 24vesti_3