Медиум


24 ВЕСТИБиографија


Роберт Димитров, во јавноста попознат како Роби Телекабел е основач на кабелскиот оператор Телекабел. Тој иако формално-правно не фигурира како сопственик на 24 вести, во македонската јавност е познато дека е прв човек на оваа телевизија.

Димитров во моментов (декември 2014) ја одлежува шестмесечната затворска казна поради физички напад врз Мишко Николов, син на сопственикот на компaнијата Нико Петрол, Мите Николов.

Според пресудата, Димитров, заедно со својот телохранител, го нападнал Николов поради тоа што тој бил со неговата поранешна девојка.Документи